Nieuws

Een restafvalcontainer huren kan uitkomst bieden!

Restafvalcontainer huren

De lente begint al bijna en het wordt dus tijd om na te denken over het festivalseizoen. Dat lijkt nog heel ver weg, maar voor je het door hebt, sta je kaartjes te controleren. En voor die tijd wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. De draaiboeken liggen al klaar en je hoeft alleen nog maar onderdelen af te strepen. Waarom zou je daar vandaag niet mee beginnen? Een restafvalcontainer huren kun je vandaag nog doen. Je regelt dit gewoon online en dan kan die alvast van je lijstje gestreept worden. Je kunt dan verder met alle andere zaken die geregeld moeten worden.

Want er lijkt geen einde te komen aan je to do lijst

Van catering tot vergunningen, van EHBO tot contracten van bands, van toegangskaarten tot merchandise, je bent eigenlijk nooit klaar. Het is dus zaak om de dingen te verdelen. Je kunt niet alles maar alleen willen doen. Stel diverse commissies in en zorg dat jullie maandelijks of wekelijks overleggen over wat er klaar is, waar de moeilijkheden zitten en wat er nog geregeld moet worden. Het is een echte baan en geen klusje dat je er zomaar even bij kunt doen. Wees je daar vooral van bewust!

Je moet met alles rekening houden

Want wat als het op de dag van het festival ontzettend regent? Dan wil je wel dat mensen droog kunnen staan. Het is dan verstandig om grote tenten achter de hand te hebben. En wat als het zonnetje net wat harder schijnt dan je verwacht had? Dan moet je er voor zorgen dat mensen in de schaduw kunnen staan en zitten en dat er meer water beschikbaar is. Ook de EHBO heeft het dan waarschijnlijk een stuk drukker. Heb je voldoende mensen achter de hand?
Restafvalcontainer huren

Vergunningen en foodtrucks

Wanneer je een festival organiseert heb je te maken met het aanvragen van vergunningen. Hou er rekening mee dat het verlenen van een vergunning best een flinke tijd kan duren. In die vergunning moet bijvoorbeeld ook staan dat er foodtrucks en toiletmogelijkheden zijn toegestaan. Het is dan nog zaak om toiletten te huren en foodtrucks te benaderen. Doe ook dit op tijd, want in het festivalseizoen heeft iedereen het al druk, op het laatste moment aankomen betekent over het algemeen dat je misgrijpt. En een festival zonder toiletten… dat is echt niet aan te raden. Ook wil je er natuurlijk voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk blijven en dat doen ze alleen als ze lekker kunnen eten en drinken.