Nieuws

Een trap is toch een ding in huis

trap

Een trap is vaak een opvallend iets in een huis. Zeker wanneer je trap uitkomt in je woonkamer is het wel een groot object. Echter zijn trappen netjes maken altijd een ramp. Wanneer je de trap verft kun je 4 dagen niet omhooglopen of moet je om de tree lopen. Met verf zie je ieder putje of beschadiging in de trap zitten. Persoonlijk vind ik trappen gewoon een ramp.

 

 

Onze trap na verbouwing

In ons huis waar wij nu een jaar wonen hebben wij boven de badkamer laten renoveren en beneden is de keuken vervangen. Onlangs dat de mannen die de badkamer hebben gerenoveerd hebben erg netjes waren, is de trap toch flink beschadigd. Door alle bouwmaterialen die zij hebben versleept over de trap zie je wel veel beschadigingen. Ik heb besloten toch eens te denken aan een traprenovatie. Zelf zijn wij niet heel handig dus ik besloot dit wel dan uit te besteden. Of ik zelf de materialen aan moest schaffen of dat de vakman dat zou doen maakte mij niet zoveel uit. Ik hoef ik ook geen leer of speciale panelen op mijn trap, ik wil gewoon een nette trap. Het liefst met hout laminaat of een andere rustige kleur op de trap. Lastig zijn wij niet, het moet alleen erg netjes gebeuren. Een traprenovatie mag best wel wat kosten wat ons betreft. We besloten er vierduizend euro voor vrij te maken.

 

 

Offerte aanvraag bij klusjesmannen

Na verschillende winkels te hebben bezocht begon ik het toch wel zat te worden dat het plaatsen van de trappen uiteindelijk duurder was dan de materalen zelf. Dit klopt in mijn logica niet. Ik besloot op zoek te gaan naar iemand die geen winkel heeft maar een klusbedrijf. Wel uiteraard ervaring met een traprenovatie. Via internet kon ik met éen offerte aanvraag meerdere offertes ontvangen van klusjesmannen. Ook hier waren de bedragen verschillend maar gaf ook een duidelijk beeld dat de klusjesmannen die voor zichzelf werken veel minder vragen dan grote bedrijven. Ik kwam in contact met 2 mannen die toevallig in dezelfde woonplaats als ik wonen. We besloten eerst te kijken naar de mogelijkheden en wat de kosten zouden zijn voor de materialen. Uiteindelijk kwamen we uit op trap laminaat wat erg strak gelegd kon worden. Stootborden was voor ons niet nodig want wij hebben een open trap. De mannen hebben de traprenovatie erg goed uitgevoerd. Het totale kostenplaatje kwam neer op tweeduizend euro. De materialen waren achthonderd euro en de klusjesmannen hebben twaalfhonderd euro gevraagd. Uiteindelijk was het dus veel goedkoper dan wij gedacht hadden.