Nieuws

Een VPN opent deuren binnen Netflix

VPN review

Netflix neemt steeds meer toe in populariteit. Ondanks dat zij een groot aanbod van films en series hebben, kan dit aanbod nog veel groter worden. Wanneer je namelijk gebruik maakt van een VPN, kun je het aanbod van veel meer landen zien dan van alleen Nederland.

VPN

Een Virtual private network, ofwel VPN, kan er namelijk voor zorgen dat je veel meer aanbod ziet dan alleen het aanbod in Nederland. Per land verschillen de series en films namelijk. Dat heeft te maken met de rechten die een land heeft. Series en films die je in Amerika al kan zien, zijn in Nederland (nog) niet beschikbaar. Gelukkig is het zo dat je door middel van een VPN wel deze films en series zou kunnen zien. Met een VPN maak je namelijk verbinding door middel van een anonieme server. Deze zorgt voor een IP adres die incognito is. Jouw eigen IP adres heeft vaak informatie die herleid kan worden naar jou. Bijvoorbeeld een naam of een adres. Wanneer je inlogt via een VPN verbinding, maak je gebruik van een priv├ę IP adres. Deze bevat dan ook geen informatie van jou.

Andere landen

Deze verbinding kun je ook via de server van een land laten lopen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een server uit Amerika te kiezen. Het IP adres lijkt dan voor verschillende mensen ook op een Amerikaans IP adres verbonden aan gegevens uit Amerika. Een site als Netflix zal dit dan zien als een Amerikaans IP adres waardoor je dus kunt inloggen op de Amerikaanse Netflix. Je kunt dan ook direct gebruik maken van het Netflix aanbod uit Amerika. Dit kan ook helpen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. De serie die je aan het volgen bent, is alleen beschikbaar in Nederland. Door in te loggen op een Nederlandse server, kun je alsnog gebruik maken van het Nederlandse aanbod van Netflix. Je kunt dan gerust de serie verder kijken en hoeft je geen zorgen te maken over eventuele hackers.

VPN review

Een goede VPN vinden is soms lastig. Omdat VPN verbindingen zoveel mogelijkheid bieden, zijn er een hoop aanbieders. Een goede VPN vinden kan bijvoorbeeld door een VPN review te lezen. In een review geven mensen namelijk hun beoordeling over het programma. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken op een VPN om Netflix mee te kunnen kijken in andere landen. Er zullen dan een aantal reviews te vinden zijn over VPN verbindingen en welke je het beste kunt gebruiken om Netflix mee te kijken. Je vindt dan de best VPN aanbieder die het beste werkt met een Netflix abonnement. Mocht je toch niet tevreden zijn met een aanbieder, zijn er nog genoeg anderen.