Nieuws

De introductie van een gaming pc in huis

In ons studentenhuis gaat het er nog prima aan toe. In het begin was het wel behoorlijk wennen om voornamelijk binnen te blijven, maar we hebben nu een goede balans gevonden in het elkaar opzoeken en het elkaar met rust laten. Ieder heeft een eigen studeerschema gemaakt om de studie toch zo goed mogelijk bij te houden en ondertussen hebben we wat extra relax- en entertainmentavonden ingevoerd. Om de beurt zorgen of kiezen we voor een bepaalde activiteit. Zo heeft er iemand een quiz gemaakt, zijn we begonnen met het volgen van een nieuwe tv-serie, hebben we een avond gepokerd en een ander avond een muziekavondje gehouden, monopoly gespeeld en ga zo maar door. De kunst is natuurlijk om steeds iets nieuws te bedenken en hoe langer de coronacrisis aanhoudt, hoe moeilijker dat wordt natuurlijk. We kunnen dan ook niet anders dan sommige activiteiten te herhalen, maar dat is niet erg. Zo lang er maar een beetje variatie in blijft zitten, vinden we het prima.

Een briljant idee

We houden dit soort avondjes twee keer per week. Meer dan normaal, maar niet te vaak. De andere avonden relaxen we op de bank, kijken een beetje tv of trekken ons terug op onze kamers om met onze vriendinnetjes of andere mensen te bellen, te lezen of nog wat te studeren. Ik kreeg een briljant idee om ons nog beter door deze tijd heen te helpen. Ik weet namelijk dat we allemaal vroeger veel hebben gegamed, dus vond ik deze tijden een uitstekende reden om een gaming pc aan te schaffen voor in onze woonkamer. Speciaal om samen te kunnen gamen. We storten allemaal elke maand geld op een rekening voor onze gezamenlijke kosten. Er staat een reservebedrag op dat we hier gedeeltelijk voor konden gebruiken. Als we allemaal bereid waren nog wat bij te leggen, konden we daar een hele mooie gaming pc van kopen. Ik was benieuwd wat de andere gasten daarvan zouden vinden, maar ik had al wel een vermoeden.

Legendarische avond

Uiteraard vonden ze het te gek. Zeker in deze tijden zou het voor een welkome afwisseling zorgen in ons dagelijks programma en ons leven in huis. We kozen een mooie uit waar we High End games op kunnen spelen en konden niet wachten totdat deze werd afgeleverd. We spraken wel af dat we maximaal één avond in de week zouden gamen om het een beetje in de hand te blijven houden. Die avond hadden we gesprekken over de games die we vroeger veel speelden, welke de leukste en beste waren en hadden veel zin om nieuwe games te leren kennen. De eerste avond dat we op onze huis-pc hebben gegamed gaat zeker in het geschiedenisboek van ons huis terechtkomen. Dankzij onze investering zijn we ervan verzekerd dat er nog vele van dit soort avonden gaan volgen!