Nieuws

Zo draag je een overhemd altijd op een stijlvolle manier!

De feestdagen zijn alweer bijna in zicht. Deze week trappen we natuurlijk al af met Black Friday wat stiekem ook wel een beetje een feestdag is en niet snel daarna mogen we alweer genieten van pakjesavond en uiteraard de kerstdagen. Waarschijnlijk ben je nu alweer flink aan het brainstormen over welke cadeautjes je iedereen moet geven én over wat je aan gaat trekken tijdens deze speciale gelegenheden. Wist je dat een overhemd eigenlijk een basic kledingitem is en dus bij iedere gelegenheid gedragen kan worden? Ook (of juist) tijdens de feestdagen dus. Benieuwd hoe je een overhemd altijd op een stijlvolle manier draagt? Hier enkele handige stylingtips.

Combineer met een jeans of pantalon

De jeans is één van de meest gedragen kledingstukken wereldwijd. Niet zo gek ook natuurlijk als we bedenken dat dit item hoort bij de meest gangbare outfit. Een jeans kan namelijk (bijna) altijd. Van een casual outfit tot semi-chique. Er is waar weinig maar de jeans niet mee wegkomt. Een jeans is dus ook prima te combineren met een overhemd. Het type overhemd bepaald helemaal voor welke stijl jij kiest. Ga je voor een net aansluitend overhemd op een donkere jeans? Dan heb je al snel een nette outfit te pakken. Ga je juist voor een meer oversized type overhemd op een lichte jeans? Dan ga je al snel meer naar de streetwear toe. Ook met je schoenen kan je nog het een en ander afstylen. Ook een pantalon is overigens een prima kledingitem om te dragen onder een overhemd. De pantalon is een echte klassieker en dus samen met een overhemd perfect voor de feestdagen.

Draag onder een colbert of onder een pak

Wil je een beetje uitpakken met je outfit zoals je dat tijdens de feestdagen hoort te doen? Dan kan je uiteraard ook kiezen voor een colbertje of zelfs een pak. Het overhemd is voor beide de perfecte ondergrond. Onder een pak is je overhemd eigenlijk al niet weg te denken en zeker bij je colbert geeft het net even die extra uitstraling. Wist je trouwens dat er tegenwoordig ook strijkvrije overhemden bestaan? Nooit meer gedoe met strijken en kreukels. Het is even een kleine investering maar dan heb je ook wat!

Match met een sweater

Wil je wel een overhemd dragen maar hem niet de show laten stelen in je outfit? Dan kan je hem natuurlijk ook dragen onder een sweater. Veel mannen kiezen ervoor om een t-shirt hieronder te dragen maar een overhemd kan ook prima. Het boordje van je overhemd steek boven je sweater uit waardoor dat net even meer dimensie geeft aan je outfit. Deze outfit is tevens ook een prima outfit voor tijdens de feestdagen als je bijvoorbeeld bij familie op bezoek gaat.