Nieuws

Computers

Er zijn weinig huishoudens die in deze tijd niet meer beschikken over een computer. Steeds meer zaken worden online geregeld en een computer is daarbij onmisbaar. De tijd dat we zonder een computer ons werk moesten doen lijkt ook al heel ver weg. Wanneer kwam eigenlijk de eerste Personal computer in ons land? De eerste computer werd in 1952 in Nederland geïntroduceerd. De computer droeg de naam ARPA 1. Deze werd ontwikkeld op de universiteit van Amsterdam. Vanaf de jaren ’70 vond er een nieuwe ontwikkeling plaats. Er kwamen computers op de markt die ook gewoon in huis konden worden gebruikt. Waar tot voorheen alleen computers binnen bedrijven en instellingen werden gebruikt, konden nu ook mensen een computer in huis halen. Deze computer werd dan ook wel de ‘homecomputer’ genoemd.  Sinds 1996 toen het internet in Nederland beschikbaar werd heeft de computer een steeds verdere opmars gemaakt. Niet alleen bedrijven maar ook bij particulieren is de computer sinds de komst van het internet niet meer weg te denken.

Soorten computers

Bij de aanschaf van een computer is de keuze en diversiteit enorm groot. Zowel online als ook in de winkels is het bijna niet te doen om een keuze te maken. Bepaal vooraf dan ook goed wat het doel is wat je met de computer wilt gaan doen. De belangrijkste keuze zal zijn of je voor een desktop of een laptop gaat kiezen. De voordelen van een desktop zijn: Een desktop is en blijft sneller dan een laptop met dezelfde prijs. Draai je programma’s die een krachtige processor nodig hebben, zoals veel foto- en videobewerkingssoftware? Dan is een desktop een interessante keuze. Dat geldt ook voor intensieve gebruikers die vaak meerdere toepassingen naast elkaar draaien. Zoek je alleen een pc voor de basistaken, waarbij snelheid niet de eerste prioriteit is, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een laptop. Een laptop is geschikt om mee te nemen en op meerdere plekken in en rondom het huis te gebruiken.

Reparaties

Mocht zich een probleem voordoen met je laptop, tablet of macbook dan is het voordeel dat je eenvoudig langs kunt gaan voor reparatie. Bij een desktop is het vaak omslachtiger om alles mee te nemen naar de reparateur. Bijvoorbeeld een macbookscherm vervangen kan in veel gevallen al binnen 24 uur geregeld zijn. Voor veel mensen is dit ook een belangrijke factor bij de aanschaf van een computer. Desktop, laptop, tablet, Macbook welke variant je ook zal kiezen ze zijn inmiddels onmisbaar geworden.