Nieuws

VGA kabels, waar zijn ze eigenlijk voor?

vga

Er zijn veel dingen waar we helemaal niet meer bij stil staan. Alles wordt ons zo gemakkelijk gemaakt dat het niet eens meer nodig is om overal over na te denken. Dit geldt ook voor het zien van beeld . ‘’Hoe dan?’’ Denk aan een computer die het beeld moet tonen op een beeldscherm. Dit wordt met een vga kabel gedaan. Bijna iedereen gebruikt de kabels of heeft deze weleens gebruikt en maar weinig weten dat het een vga kabel is. Wil jij je kennis van dit (redelijk onbekende) kabeltje vergroten? Dan zit je bij deze blog goed, want we vertellen je alles wat je moet weten over de vga kabel.

Waar staat VGA voor?

Heel leuk en aardig natuurlijk zo een ‘’vga kabel’’, maar waar staat het voor? De naam van de kabel staat voor video graphics array. De kabel zorgt er voor dat je beelden kunt zien op een scherm. Deze beelden worden zo helder en duidelijk mogelijk getoond. De resolutie wordt steeds beter en dat geldt ook voor de kleuren. Waar je met een vga kabel eerst nog een beperkt aantal kleuren kon zien, zit er nu geen limiet aan. Alles wordt dus steeds beter! Daar mag dus best wat meer bewondering voor zijn, vind je niet?

VGA kabel én audio?vga

Niet alleen het beeld moet altijd goed zijn, maar ook het geluid is belangrijk. Helaas kun je met een vga kabel geen geluid verkrijgen, maar er is wel een mogelijkheid om beeld en geluid in een keer aan te sluiten. Door een vga kabel te nemen waar een stereo audio kabel bij samengevoegd is kun je alsnog beeld en geluid met een aansluiting aansluiten. Handiger kan niet!

De formaten van de VGA kabel

De kabel is in heel veel verschillende formaten te gebruiken. Online kun je dan ook video graphics array kabels kopen in verschillende lengtes. Er zijn kabels van nog geen meter lang voor als er maar een korte afstand tussen de apparaten is. Voor de wat verdere afstanden zijn er echter ook genoeg kabels. Liggen de twee apparaten op een aanzienlijk grotere afstand dan is ook dat geen probleem. Er zijn ook kabels van wel 30 meter lang! Heb jij na het lezen van deze weetjes over de kabel ook interesse in andere kabels? Je vindt op het internet veel interessante stukjes over alle soorten kabeltjes. Of het nu om de kabels voor het verkrijgen van beeld of geluid gaat, we kunnen niet meer zonder onze kabels.