e-bizz.nl

Je eigen meubels bouwen

De bouwmarkten en woonwinkels staan natuurlijk vol met allerlei mooie meubels waar misschien wel wat voor jou bij zit. Van een mooie eettafel tot een bijzet tafeltje. Alles is tegenwoordig in alle kleuren en maten te verkrijgen. Maar daar zit natuurlijk ook een prijskaartje aan vast. Mocht je sommige prijzen nou echt te duur vinden is er altijd nog een andere optie waar je misschien nog wat blijer van wordt ook.

Voordelen

De andere optie is natuurlijk het bouwen van je eigen meubels! Hier zitten een paar voordelen aan vast. Denk bijvoorbeeld maar is dat dit hoogstwaarschijnlijk een heel stuk goedkoper is dan dat je een kant en klaar meubel in de winkel koopt. Hier zijn al heel wat bedrijven aan vooraf gegaan en dit kan betekenen dat de kosten steeds meer op lopen. Als je besluit je eigen meubels te bouwen ben je natuurlijk je eigen bouwvakker en hoef je niks te betalen voor arbeidskosten. Een ander voordeel hieraan is dat je het precies zo kan maken zoals je zelf wilt. Als je in de winkel een meubel koopt kan het wel is zo zijn dat er net een randje aan zit wat je niet zo mooi vindt of bijvoorbeeld een tint kleur wat je net wat lichter had gewild. Als je dit allemaal zelf maakt kan je precies de kleur kiezen die je zelf wilt! Maar om zelf meubels te maken heb je natuurlijk wel het een en ander nodig. Natuurlijk goed gereedschap om het mee in elkaar te zetten. Maar goede materialen kunnen ook niet ontbreken.

De juiste materialen

Elk soort meubel heeft natuurlijk zijn eigen materiaal. Veel tafels zijn gemaakt van verschillende soorten hout en bij stoelen kom je meestal uit bij metaal en een suede stof. Eikenhout is 1 van de bekendste houtsoorten voor het gebruik van meubels. Eikenhout is een sterke massieve houtsoort en daardoor heel duurzaam. Deze houtsoort, die meestal uit Europa komt, is makkelijk te bewerken met diverse afwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan een matte afwerking dankzij de soft touch lak, een olie of een glanzende transparante laklaag. Deze afwerkingen zorgen voor een bepaalde uitstraling, maar zorgen ook voor extra bescherming van het hout. Eikenhout is geschikt voor kasten, tafels, ledikanten en stoelpoten. Mocht je nou helemaal de smaak te pakken hebben met het gebruik van hout tijdens het klussen dan kan je ook is kijken naar een nieuwe schutting! Dit kan je erg gemakkelijk zelf maken met douglas planken!

Mobiele versie afsluiten