Nieuws

Een pakket versturen

Het is altijd leuk om een pakket te versturen naar iemand die je leuk of lief vindt. Misschien heb je onlangs wel iets verkocht via het internet aan iemand die niet dicht bij je in de buurt woont. In dit geval kun je het door jou verkochte pakket ook versturen. Er zijn verschillende postorderbedrijven waarmee je een pakket wilt versturen. Wel is het belangrijk om te onderzoeken welk postorderbedrijf voor jou het gunstigst is. Je wilt immers niet meer verzendkosten betalen dan nodig, en daarnaast zijn er postorderbedrijven die een stukje extra service bieden. Hierbij kun je onder andere denken aan het ophalen van het pakket bij je thuis.

Pakket ophalen

Een aantal jaar geleden was het heel vanzelfsprekend dat je een pakket wat je wilde versturen zelf naar het postkantoor bracht. Tegenwoordig is dit in veel gevallen niet meer nodig. Wanneer je namelijk een pakket wit versturen, zijn er verschillende postorderbedrijven die dit pakket bij je thuis op komen halen. Voor het versturen van een pakket hoef je dus niet eens meer de deur uit. Daarnaast kun je ook bij veel postorderbedrijven het pakket wat je verstuurd volgen. Zo kun je dus precies in de gaten houden wanneer het pakket op het afleveradres is afgeleverd. Wanneer je regelmatig een pakket verstuurd, is het zelfs mogelijk om een contract af te sluiten met een postorderbedrijf. Dit zodat het postorderbedrijf bijvoorbeeld op vaste dagen bij je langs komt om alle pakketten op te halen die je wilt versturen. Wanneer je zo’n contract afsluit zijn in veel gevallen de verzendkosten die je moet betalen ook lager.

Verzendkosten

Vaak moet je verzendkosten betalen voor het versturen van een pakket. Hoe hoog deze verzendkosten precies bedragen, is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je andere denken aan het gewicht van het pakket en het afleveradres. Wanneer je een pakket wilt versturen naar een land buiten Europa, zullen de verzendkosten vaak vele malen hoger zijn dan wanneer je het pakket verstuurd naar een afleveradres wat zich in Nederland bevindt. In veel gevallen kun je de verzendkosten verhalen op de koper. Dit geldt natuurlijk niet wanneer je een pakketje wilt versturen naar familie in het buitenland. Je gaat immers niet vragen aan je familie of zij de verzendkosten willen betalen voor het pak stroopwafels of voor de kerstcadeaus die je opstuurt. Een pakket versturen kan dus vanwege verschillende doeleinden van belang zijn. Daarnaast kunnen de verzendkosten per pakket verschillen.