Verzekeringen

Autoverzekering WA, is dit voldoende?

autoverzekering

Heb je net een nieuwe auto gekocht en ben je aan het dubben over je autoverzekering? Hier hebben meerdere mensen last van. Het kiezen van de juiste autoverzekering is best een opgave, zeker omdat het aanbod enorm is. De beste autoverzekering is voor iedereen anders, het hangt namelijk af van je persoonlijke situatie. Lees in deze blog of een WA verzekering voldoende is, of dat het toch een beter idee is om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Enkel een WA-autoverzekering

Een WA-verzekering staat voor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Een WA-autoverzekering vergoedt de schade die jij met je auto veroorzaakt bij een ander. Het is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een auto. De verzekering is relatief goedkoop, maar dekt heel veel schade niet. Hierom is het voor sommige situaties ook handig om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Welke aanvullende verzekeringen er zijn lees je hieronder.

WA Beperkt Casco

Deze verzekering staat ook wel bekend als de WA-plus verzekering. Naast de dekking op schade die je toebrengt aan anderen dekt de WA Beperkt Casco verzekering nog meer.  Welke schade wordt er gedekt bij de WA Beperkt Casco?

  • Schade als gevolg van inbraak en diefstal
  • Een botsing met wild
  • Schade door natuurgeweld zoals hevige neerslag of storm
  • Schade die ontstaat door brand

WA + Volledig Casco

Deze verzekering staat ook wel bekend als een allrisk autoverzekering. Hierbij ben je voor bijna elke vorm van schade verzekerd en is hierom erg geschikt voor mensen die een auto hebben die jonger is dan 5 jaar, of een auto hebben van hoge dagwaarde. Naast de voordelen van de WA beperkt Casco bent u ook verzekerd bij de WA Volledig Casco voor:

  • Schade door van de weg te raken
  • Botsingen door uw schuld
  • Schade door te water raken
  • Beschadiging van de ruit zoals ruitbreuk
  • Schade door vandalisme

Welke autoverzekering kies jij?

Ga dus goed na wat voor jou belangrijk is. Ook is het belangrijk om andere aspecten mee te nemen in de overweging voor een autoverzekering. Denk hierbij aan de waarde van je auto, het bouwjaar van de auto en hoe lang je jouw rijbewijs al hebt. Maar hou ook rekening met externe factoren zoals de buurt waarin je woont en de parkeergelegenheden in jouw gebied. Parkeer je jouw auto in een garage bij je huis? Dan is schadevergoeding op ruitbreuk, vandalisme en pogingen tot inbraak en diefstal voor jou misschien niet heel relevant. Als je in een buurt woont waarvan je niet zeker weet hoe veilig het is, is het juist verstandig deze verzekeringen wel af te sluiten.